BASIN TOPLANTISI

Valilik tarafından düzenlenen basın toplantısı, Ana beton körünün üstündeki, Munzur’un iki yakasını kaplayan 80 bin Metre karelik Dolgu,(Mameki ) parkındaki, ARTUK Kafeteryasındayapıldı.
    Sayın Valimizin,Valilik makamının yanında, yürüttüğü belediye başkan vekilliği görevinin,  sona ereceği son günlerinde,  düzenlediği basın toplantısı olmalıydı.
   Basın toplantısının düzenlendiği, İlk kez, gittiğimiz, ilk kez gördüğümüz, kafeterya, Mardin’in, tarihi eserleri ile ünlü ilçesi, aynı zamanda tarihi bir isim olan ARTUK ismini taşıyordu. Kafeteryanın büyüklüğü, modern bir şekilde düzenlenmesi donanımı, çalışanlarının tek tip yeşil renkli gömlekleri ile koşturmaları, bizi şaşırttığı gibi çokta sevindirmişti. Şehrimizin böyle güzel donanımlı modern bir  tesise kavuşması bizi haklı olarak sevindirmişti.
  Basın toplantısını düzenleyen Sayın Valimizin, yüzü gülüyordu. Misafirlerini sabah kahvaltısında ağırlıyordu. İkram edilen sabah kahvaltısı, oldukça zengindi.
 Kahvaltı bittiğinde çaylarımızı yudumlarken, Sayın Valimiz, Tunceli Plakasını ifade eden 62 gerçekleştirilmiş, hayata geçirilmiş, projeler hakkında açıklamalarda bulundu.
   Göreve başladıkları tarihten bu güne, 21 aylık süre içinde 620 Milyon Liralık, 62 projeyi hayata geçirdiklerini, bu projelerin hayata geçirilmesi için de 31 Milyon lira kredi kullandıklarını, resmi kurumların araçlarını kullanarak, çalıştırarak, bu kadar ucuz bir maliyetle gerçekleştirdiklerini ifade ediyorlardı. Örnek olarak ta, şehir içinde gerçekleştirdikleri ünlü Munzur’un İki yakasında kurulu mameki dolgu parkı dâhil, Millet Parkı, 4 park için harcanan paranın, 17 milyon lira olduğunu söylüyorlardı.
   Parkların çok az bir maliyetle yapılıp hayata geçirilmesi, hemen herkesi şaşırtıp sevindirirken, yapımı yıllarca sürecek bu kadar büyük projelerin, beklenmeyen kısa bir süre içinde, İki yıla yakın bir süre içinde, yapılıp, hayata geçirilmesi, daha büyük bir şaşkınlık, övgü, sevinç yaratmaktaydı.
     Projelerin hemen hepsi, Tunceli’yi yaşanır, turistik bir kent haline getiren projelerdi.  Sayın Valimizin, "Dokunmadığımız kimse varsa kapımız açıktır" demesi "Daha yapamadığımız varsa, yapalım" anlamındaydı.
Yıllarca yapımı, mümkün olmayan, şehri yaşanır kılan, güzelleştiren, parkların yanında şehrin çeşitli mahallerinde 24 oyun parkı, oyun sahaları, yapılmıştı.
     Bisiklet, yürüyüş, yolları, kır bahçeleri, çocuk oyun alanları, yapılmıştı.
     Kurdurulan tekstil atölyelerinde 2500 kişiye iş verilmiş, ayrıca İş Kur bünyesinde, Belediyede büyük ölçüde istihdam sağlanmış. İstihdamda 81. sırada olan ilimiz 10. ile düşmüştü.
     İlk kez, doğa sporları etkinliklerinin düzenlenmesi, yamaç paraşütü, Türkiye RAFTİNG Şampiyonası, ilimizin doğasında, MUNZUR'DA yapılmıştı,
      Çeşitli üniversitelerde okuyan 1155 Tuncelili öğrencilere, burs verilmişti.
      1000 kişilik ihtiyaç sahibi yoksulların, evlerine her gün yemek gönderilmişti,
Kadınların ücretsiz spor yaptığı KADIN YAŞAM MAERKEZİ, kitap okuma
kıraathanesi kurulmuştu.
Projelerin güzellerinden biri de, doğal yaşam alanına sahip 500 hayvan kapasiteli SOKAK HAYVANLARI BAKIM EVİ kurulmuş, bizim kont dâhil, çokça bakıma muhtaç, hasta hayvan barınakta korumaya bakıma alınmıştı.
Tespit edilen 2529 engelli her fırsatta ziyaret edilmiş, yalnız bırakılmamışlardı.
  Yetim ve öksüz çocuklar tespit edilmiş. İhtiyaçlarınıngiderilmiş. Yalnız bırakılmamışlardı.
    DERSİM Spora, ihtiyaçları olan deplasmanlara, gidiş gelişlerinde, kullanmaları içim yeni büyük modern bir otobüsün hediye edilmişti.
     Belediyeye, 6 Milyon Lira değerinde otobüs ve ihtiyaç duyulan, 10 yeni araç alınmıştı.
    Yeni doğum yapan annelerin, 6 aylık ihtiyaç malzemelerin, karşılanmıştı.
     Munzur Üniversitesinde maddi durumu yetersiz olan 1062 öğrencinin yemek giderleri karşılanmıştı.
     Yalnız yaşayan, kimsesiz Yaşlılara, dokunulması, ihtiyaçlarının giderilmesi sağlanmıştı.
      Bir altı yaş arası, için 146 kişilik bir kreş hizmete açılmıştı.
      Dünya RAFTİNG Şampiyonasının Tunceli’de yapılması, projelerin en büyüğüydü. Bütün Dünya Tunceli’de olacaktı. Tunceli Flaş bir kent olacaktı.
       Saymakla bitmeyen, hayata geçirilmiş, projeler.
       Belediye başkan vekilliğini bırakacak olan, bütün bu güzel projelerin mimarı, Sayın Vali, üzgün değildi. Aksine, yaptıkları ile övünç duyan, sevinen, bir yüz ifadesi ile mutluydu. Tuncel’inin sorunlarını, Valilik makamından, çözmeye devam edeceği, izlenimini veriyordu.
      Basın toplantısı, Dolgu parkının tarihi bir isim taşıyan ARTUK kafeteryasında yapılmıştı. Benzer 35 şubesi olan kafeteryanın sahibi, "Vali Beyin hatırını kıramayarak geldim" diyordu. Gülümsüyordu.
Basın toplantısısonrası, BABA OCAĞI Köprüsününaçılışı vardı. Yıllarca yapılmayan çevre köyleri ulaşımda çok zor durumda bırakan köprünün açılışı vardı. Köprüye yakın köylerin kadınları, pişirdikleri niyazlarla açılışa katılmışlardı. Sevinçleri yüzlerinde okunuyordu. Haklı olarak Vali Bey de sevinçliydi. Çünkü bu da onun eseriydi. Yağmur yağıyordu. Yağsın. Bu güzel açılışta, halay çekilmeden olmazdı.
      3 gün sonra seçim yapılacaktı. Halkın iradesi sandığa yansıyacaktı.